Polétání v Kyjově 2016

08.06.2016 20:52

 

80. let modelaření v Kyjově

 

Letos modeláři z Kyjova slaví velké výročí. Po první světové válce se začalo rozvíjet letectví. Tím začala snaha dělat i malé modely letadel. V roce 1936 několik nadšenců založilo Masarykovu ligu házedel. Za 10 let se modeláři stali zakládajícími členy Aeroklubu Kyjov.

Pro toto velké výročí se modeláři s Aeroklubem dohodli na větším a významnějším Polétání. Tradiční termín konec května se díky většímu programu Aeroklubu Kyjov nestihl. Tak jsme posunuli termín na sobotu 10. září 2016.

Předběžný program Polétání, příjezd modelářů od pátku odpoledne. Piloti si můžou tréninkově zalétat. V sobotu od 10. hodin začne modelářský program.  Volné létání před diváky. Od 14. do 16. hodin bude mít vystoupení Aeroklub Kyjov. Poté do večera můžou opět létat modeláři.

Modely se na noc mohou uložit v hangáru. Večer bude pro modeláře připraveno posezení, kde bude občerstvení. Na rožni se bude opékat selátko a také to musíme spláchnout pivečkem a moravským vínem. Pro piloty je připravena bohatá tombola, o zajímavé ceny od našich sponzorů. V neděli bude ještě letová plocha patřit modelářům. Každý si může ještě zalétat.

Přijeďte s námi oslavit toto velké výročí.

Modeláři z Kyjova.